Produktai

(4)
(4)
(4)
(4)

Topro Crypto boliusai

TOPRO BOLIUSAS NUO KRIPTOSPORIDIOZĖS

Pakuočių dydžiai

Pakuotė Prekės kodas
1+2  102073

Aprašymas

Topro Crypto bolus (gerina imuninę būklę), buvo sukurtas pagerinti veršelio imuninę būklę pirmosiomis gyvenimo savaitėmis.

Naujagimių veršelių viduriavimas (kriptosporidiozė)  

Naujagimių veršelių viduriavimą sukelia Cryptosporidium spp. Labiausiai paplitusi šių pirmuonių rūšis yra C. parvum. 2007 m. olandų atliktas tyrimas atskleidė, kad Cryptosporidium parvum aptinkama 57 % Nyderlandų ūkių. Kitas tyrimas parodė, kad Cryptosporidium spp. iš dalies sukelia 60 % viduriavimo atvejų. Kriptosporidiozė yra plačiai paplitusi sveikatos problema, pasižyminti dideliu užkrečiamumu. Veršeliai gali užsikrėsti nuo suaugusių gyvūnų infekcijos nešiotojų. Dažnai užsikrečiama netrukus po gimimo.

Simptomai

Pagrindinis simptomas – vandeningas viduriavimas su galimomis gleivių ir kraujo priemaišomis. Kiti galimi simptomai: letargija, apetito sumažėjimas, svorio netekimas ir dehidratacija. Simptomai sunkesni, kai C. parvum sutampa su kitais patogenais, pvz., Corona ar Rota virusais arba E. coli4, tačiau sunkūs simptomai gali pasireikšti net ir tais atvejais, kai susirgimą lemia tik Cryptosporidium5.

Parazitas prisitvirtina prie žarnyno epitelio gaurelių ir sukelia jų atrofiją. Dėl šios priežasties sumažėja fermentų aktyvumas ir padidėja uždegimo rizika.  Pažeidus žarnyno gaurelius susidaro sąlygos antrinėms infekcijoms, nes susidaro infekcijos vartai. Kitos pasekmės yra gaurelių sutrumpėjimas ir sumažėjusi medžiagų, tokių kaip vitamino A, absorbcija.

Cryptosporidium parvum infekcijos dažniausiai pasireiškia veršeliams nuo vienos iki keturių savaičių amžiaus.   Nors kriptosporidiozė paprastai nekelia pavojaus veršelių gyvybei, dėl jos patiriama nuostolių ir sumažėja produkcijos apimtys.

Kriptosporidiozės plitimą lemia daugelis faktorių, iš kurių svarbiausias yra higiena. Tam, kad būtų sumažinta veršelių užsikrėtimo kriptosporidioze rizika, būtina palaikyti švarą ir higieną. Kad gyvūno organizmas būtų pakankamai stiprus ir kad neužsikrėstų aplinkoje esančiu užkratu, būtina užtikrinti gerą gyvūnų sveikatos būklę.

TOPRO boliusas nuo kriptosporidiozės

Boliusas nuo kriptosporidiozės buvo sukurtas siekiant sustiprinti veršelių imunitetą pirmosiomis gyvenimo savaitėmis, kad būtų sumažinta žalos ir virškinamojo trakto infekcijos rizika. Šį boliusą sudaro gerai subalansuoti eteriniai aliejai, kurių pagrindą sudaro alicinas ir euginolis. Šie ingredientai pasižymi stipriomis antimikrobinėmis savybėmis ir taip pat aktyviai slopina uždegimą.

Boliuso veikimo trukmė – 14 dienų.

Sudėtis ir priedai

Sudėtis

Produkto characteristika

Nauda

Eteriniai aliejai Alicino ir Eugenolio pagrindu

Įrodytas antimikrobinis poveikisprieš mieles, grybelius,

bakterijas, virusus ir pirmuonis. Priešuždegiminis poveikis. Pagerina veršelio imuninę būklę.

Analitinė sudėtis
Žali pelenai 73,5 %
Žalia ląsteliena 0,0 %
Žalieji baltymai 0,0 %
Žalieji riebalai 9,1 %
Skystis 3,2 %
Kalcis 3,2 %
Magnis 33,4 %
Fosforas 0.0 %
Natris 0.0 %

Vartojimas, laikymas ir įspėjimai

Vartojimas

Naudojimas:
Veršeliams nuo trečiosios gyvenimo dienos: 1 Kapsulė 4-ą dieną + 2 Boliusai 14-ą dieną.

Naudojimo būdas

Suduoti naudojant specialų boliuso aplikatorių.

Laikymas

Laikyti vėsioje, sausoje ir vaikams nepasiekiamoje vietoje. Saugoti nuo užšalimo.

Įspėjimai